Boikon, technological innovator uit Leek

Businesscase: Boikon

Opdrachtgever 
Boikon, technological innovator uit Leek
Markten 
Industrieën die grensverleggende en flexibele oplossingen zoeken voor hun automatiseringswensen
Expertise 
Ontwikkeling, engineering, assemblage, besturing en projectmanagement
Medewerkers 
65 medewerkers
Ondersteuning Wepro 
twee projectengineers

Al jaren maakt Boikon gebruik van de diensten van Wepro. Het ingenieursbureau biedt continuïteit en flexibiliteit, vertelt Jan Groothedde, onder meer verantwoordelijk voor business development bij deze ‘technological innovator’ uit Leek.

Jan Groothedde, manager Verkoop en Marketing

‘Wepro denkt mee en biedt continuïteit’

Kunt u iets meer over Boikon vertellen?

“Toen ik twaalf jaar geleden hier begon, was Boikon een machinebouwer met twaalf medewerkers. Inmiddels zijn we fors gegroeid. Drie jaar geleden hebben we onze missie verduidelijkt. We willen klanten op voorsprong zetten met baanbrekende productietechnologieën. Daarmee bieden wij industrieën iets unieks. Dat doen we het liefst in samenwerking met de klant. Wij ontwikkelen de productietechnologie, zij produceren en vermarkten het product. Samen delen we risico’s en successen. Wij onderscheiden ons met innovatieve technologieën als vision, lasers en robots, die we zowel besturingstechnisch als mechanisch integreren tot een totale automatiseringsoplossing.”

Waarom schakelt u Wepro in?

“Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en vervaardigen van productiemachines. Op de R&D-afdeling werken engineers in vaste dienst. Daarnaast zorgt Boikon voor de implementatie van deze machines in de productielijn bij de klant, dus inclusief transport- en handlingsystemen op maat. Als we in de engineering capaciteit tekort komen, maken we graag gebruik van de engineers van Wepro. Momenteel werken Erik en Sander hier via Wepro.”

Hoe is de relatie met Wepro?

“Heel goed. Die relatie begon bij Erik Olsman en is nu overgenomen door Marc Möhlmann. Ik heb het gevoel dat Wepro niet voor zichzelf, maar voor ons denkt. Het bureau is flexibel en biedt continuïteit, waardoor ik een flexpool kan opbouwen. Als een medewerker ons bevalt, is het prettig dat we hem later weer kunnen inzetten. Daar handelt Wepro proactief in.

Verder waardeer ik de band die Erik en Sander hebben met hun projectcoördinator. De jongens worden niet in het diepe gegooid, maar ook prima begeleid vanuit Wepro. Bij evaluatiegesprekken zit ik eveneens aan tafel, wat ik prettig vind. Boikon gaat goed met zijn medewerkers om, want wij vinden werkplezier essentieel. Dat zie ik ook terug bij Wepro.”

Hoe bevalt de samenwerking met Erik Hartsuiker?

“Hij doet het hartstikke goed. Erik werkt zelfstandig en past prima in het team. Hij vervult graag de allround rol van projectengineer: tekenen, werk voorbereiden, documenteren, uitvoeren en contact onderhouden met de klant. Dat vertrouwen geven we hem en krijgen wij ook terug. Hij is doelgericht en bedreven in het compleet en gestructureerd afronden van elk project.”

Terug naar de vorige pagina

Interessante projecten
Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht
Wepro werkt mee aan de ontwikkeling van het innovatieve Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht

Project bij opdrachtgever Thales aan de ontwikkeling van het nieuwe, innovatieve mobiele Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht.

Share
Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden
Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden

Sinds een aantal maanden is Wepro met Cruden als partner een prachtige samenwerking rijker. Cruden is marktleider op het gebied van simulatoren in de Automotive & Marine. De simulatoren zijn een totaaloplossing voor de klant; simulatoren die op maat ontwikkeld worden

Share
Realisatie derde kolk Prinses Beatrixsluis en renovatie Kolken
Realisatie derde kolk Prinses Beatrixsluis en renovatie Kolken

Om meer grote schepen de Prinses Beatrixsluis te laten passeren, werkt Rijkswaterstaat op dit moment aan de realisatie van een zogenaamde derde kolk aan de oostelijke zijde van de Prinses Beatrixsluis. Deze extra kolk heeft als doel de doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer te bevorderen. Daarnaast worden de reeds bestaande kolken 1 en 2 onderworpen aan een renovatie.

Share