Boikon, technological innovator uit Leek

Businesscase: Boikon

Opdrachtgever 
Boikon, technological innovator uit Leek
Markten 
Industrieën die grensverleggende en flexibele oplossingen zoeken voor hun automatiseringswensen
Expertise 
Ontwikkeling, engineering, assemblage, besturing en projectmanagement
Medewerkers 
65 medewerkers
Ondersteuning Wepro 
twee projectengineers

Al jaren maakt Boikon gebruik van de diensten van Wepro. Het ingenieursbureau biedt continuïteit en flexibiliteit, vertelt Jan Groothedde, onder meer verantwoordelijk voor business development bij deze ‘technological innovator’ uit Leek.

Jan Groothedde, manager Verkoop en Marketing

‘Wepro denkt mee en biedt continuïteit’

Kunt u iets meer over Boikon vertellen?

“Toen ik twaalf jaar geleden hier begon, was Boikon een machinebouwer met twaalf medewerkers. Inmiddels zijn we fors gegroeid. Drie jaar geleden hebben we onze missie verduidelijkt. We willen klanten op voorsprong zetten met baanbrekende productietechnologieën. Daarmee bieden wij industrieën iets unieks. Dat doen we het liefst in samenwerking met de klant. Wij ontwikkelen de productietechnologie, zij produceren en vermarkten het product. Samen delen we risico’s en successen. Wij onderscheiden ons met innovatieve technologieën als vision, lasers en robots, die we zowel besturingstechnisch als mechanisch integreren tot een totale automatiseringsoplossing.”

Waarom schakelt u Wepro in?

“Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en vervaardigen van productiemachines. Op de R&D-afdeling werken engineers in vaste dienst. Daarnaast zorgt Boikon voor de implementatie van deze machines in de productielijn bij de klant, dus inclusief transport- en handlingsystemen op maat. Als we in de engineering capaciteit tekort komen, maken we graag gebruik van de engineers van Wepro. Momenteel werken Erik en Sander hier via Wepro.”

Hoe is de relatie met Wepro?

“Heel goed. Die relatie begon bij Erik Olsman en is nu overgenomen door Marc Möhlmann. Ik heb het gevoel dat Wepro niet voor zichzelf, maar voor ons denkt. Het bureau is flexibel en biedt continuïteit, waardoor ik een flexpool kan opbouwen. Als een medewerker ons bevalt, is het prettig dat we hem later weer kunnen inzetten. Daar handelt Wepro proactief in.

Verder waardeer ik de band die Erik en Sander hebben met hun projectcoördinator. De jongens worden niet in het diepe gegooid, maar ook prima begeleid vanuit Wepro. Bij evaluatiegesprekken zit ik eveneens aan tafel, wat ik prettig vind. Boikon gaat goed met zijn medewerkers om, want wij vinden werkplezier essentieel. Dat zie ik ook terug bij Wepro.”

Hoe bevalt de samenwerking met Erik Hartsuiker?

“Hij doet het hartstikke goed. Erik werkt zelfstandig en past prima in het team. Hij vervult graag de allround rol van projectengineer: tekenen, werk voorbereiden, documenteren, uitvoeren en contact onderhouden met de klant. Dat vertrouwen geven we hem en krijgen wij ook terug. Hij is doelgericht en bedreven in het compleet en gestructureerd afronden van elk project.”

Terug naar de vorige pagina

Interessante projecten
Conrad Stanen

Conrad Stanen is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Het bedrijf ontwerpt en produceert klant specifieke verticale grondboorinstallaties en installaties. Daarnaast verzorgt Conrad Stanen ook het onderhoud en service van de machines.

Share
Nefit industrial
Nefit Industrial

Nefit Industrial is al ruim 70 jaar een industriële leverancier van serie-gietwerk in wit smeedbaar gietijzer. Door de jarenlange ervaring hebben zij zich ontwikkeld tot een vooraanstaande, hightech producent in de Europese markt.

Share
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales

Alfa-Tech is opgericht in 1994 en is een echt familiebedrijf. De core business van het bedrijf ligt bij het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales. Dit doen zij in nauwe samenwerking samen met Machinefabriek Diepemaat en Metaalfabriek Diepemaat, waar Alfa-Tech onderdeel van is. Machinefabriek Diepemaat is gespecialiseerd in groot draai- en freeswerk en Metaalfabriek Diepemaat is gespecialiseerd in het vervaardigen van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen.

Share