Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden

Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden

Businesscase: Cruden

Opdrachtgever Cruden B.V. uit Amsterdam

Markten  Automotive & Marine

Expertise Engineering en ontwikkeling van simulatoren

Medewerkers 35 medewerkers in Amsterdam

Ondersteuning Wepro  Mechanical engineer

Rob Buskermolen , Operations Manager 

Flexibiliteit en projectmatige ondersteuning is de kracht van Wepro! 

Sinds een aantal maanden is Wepro met Cruden als partner een prachtige samenwerking rijker. Cruden is marktleider op het gebied van simulatoren in de Automotive & Marine. De simulatoren zijn een totaaloplossing voor de klant; simulatoren die op maat ontwikkeld worden. Door de inzet van deze simulatoren wordt het maken van vele prototypes steeds vaker overbodig. Op die manier kunnen auto- en bootfabrikanten niet alleen veel sneller ontwikkelen en bijsturen, maar is het traject van ontwikkeling ook nog eens duurzaam en minder belastend voor milieu.

Eerste contactmoment bepalend voor de samenwerking

We spraken met Rob Buskermolen, Operations Manager bij Cruden. “Sinds een maand of twee werken we vanuit Cruden samen met Wepro. Het eerste contact kwam vanuit projectcoördinator Remko, dit leidde tot een kop koffie en eigenlijk kwam deze afspraak voor ons precies op het juiste moment. In het gesprek heb ik aangegeven waar onze behoefte tot samenwerking lag en Remko begreep dit direct.”

De kracht van deze samenwerking

“De behoefte die wij vanuit Cruden vooral hebben, is ondersteuning op het gebied van werktuigbouwkunde. De vraagstukken die we hebben, zijn heel divers. Cruden is een project gedreven organisatie en onze business is erg gevarieerd. Alles wat we doen is klant specifiek. Bijna alles heeft een mechanische component. En juist daarbij kan Wepro ons goed ondersteunen! Verder vragen onze opdrachtgevers van ons een grote flexibiliteit. Ook dat maakt de samenwerking met Wepro zo waardevol. Per project schatten we in wat er nodig is. Redden we het met een vast team of moeten we bijschakelen? Dat doen we vanaf nu op dit vakgebied met Wepro!”

Feilloos de behoefte aanvoelen

“Deze kersverse samenwerking bevalt ontzettend goed. Sven Kranendonk, medewerker van Wepro, is bij ons aan de slag gegaan en hier zijn we erg blij mee. Wij zijn een jonge organisatie, de meeste medewerkers zijn hier 40 jaar of jonger. Sven past goed in het team. Remko heeft dit heel goed gezien. Bijzonder eigenlijk, want deze samenwerking is door één goed gesprek tot stand gekomen. Vooraf waren we nog van plan om meerdere partijen te bevragen, maar dat bleek niet nodig.”

Grootste opdracht ooit

“Sven werkt met ons mee aan onze grootste opdracht ooit: het ontwikkelen van negen hypermoderne simulatoren voor een Duits automerk. Met deze simulatoren worden allerlei tests gedaan: van voertuigontwikkeling in het algemeen tot specifieke zaken als het testen van de wielophanging of slimme assistent systemen zoals lane departure warning en adaptive cruise control. Het is een grote, complexe klus en vooraf moesten we goede afwegingen maken met betrekking tot de inzet van engineers. Zo hebben we zelf een aantal extra mensen in dienst genomen, maar zijn we daarnaast zogezegd op zoek gegaan naar projectmatige uitbreiding. Het is echt mooi om te zien dat we in korte tijd zo’n fijne samenwerking hebben kunnen neerzetten.”

Interessante projecten
Conrad Stanen

Conrad Stanen is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Het bedrijf ontwerpt en produceert klant specifieke verticale grondboorinstallaties en installaties. Daarnaast verzorgt Conrad Stanen ook het onderhoud en service van de machines.

Share
Nefit industrial
Nefit Industrial

Nefit Industrial is al ruim 70 jaar een industriële leverancier van serie-gietwerk in wit smeedbaar gietijzer. Door de jarenlange ervaring hebben zij zich ontwikkeld tot een vooraanstaande, hightech producent in de Europese markt.

Share
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales

Alfa-Tech is opgericht in 1994 en is een echt familiebedrijf. De core business van het bedrijf ligt bij het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales. Dit doen zij in nauwe samenwerking samen met Machinefabriek Diepemaat en Metaalfabriek Diepemaat, waar Alfa-Tech onderdeel van is. Machinefabriek Diepemaat is gespecialiseerd in groot draai- en freeswerk en Metaalfabriek Diepemaat is gespecialiseerd in het vervaardigen van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen.

Share