Howden Thomassen Compressors

Businesscase: Howden Thomassen Compressors

Opdrachtgever 
Howden Thomassen Compressors uit Rheden
Markten 
Olie- en gasindustrie, chemische industrie
Expertise 
Engineering en Implementatie van innovatieve zuiger- en membraancompressoren
Medewerkers 
210 medewerkers, van wie 50 flexibel
Ondersteuning Wepro 
Mechanical engineer

Elke compressor die Howden Thomassen Compressors levert is maatwerk. Luisteren naar de klant én continue verbetering zijn belangrijke waarden van het bedrijf, dat al meer dan 110 jaar bestaat. Van Wepro en zijn engineers verwacht Ben Janssen diezelfde houding. Die verwachting wordt zeker waargemaakt.

 

 

 

 

 

 

Ben Janssen, Team Leader Design Compressors

‘In aandacht geven is Wepro onderscheidend’

Kunt u iets meer over uw bedrijf vertellen?

“Thomassen is in 1906 als machinefabriek opgericht. Het bedrijf is sinds 2010 in handen van Howden. Wij hebben een R&D-afdeling waar engineers innovatieve compressoren ontwikkelen. De engineers op mijn afdeling – de tekenkamer – zorgen dat deze volledig worden ingepast in het productieproces van de klant. Het gaat om zuigercompressoren voor onder meer de olie- en gasindustrie, maar sinds kort ook membraancompressoren. Die laatste zijn onder meer geschikt voor het comprimeren van waterstof voor de ‘fuel cell’ markt. Dat biedt ons kansen. Er is namelijk een duurzame energietransitie gaande. Waterstof is een interessante, schone energiebron.”

Waarom schakelt u een ingenieursbureau in?

“Op mijn afdeling werken elf mensen, van wie zeven flexibel. Aangezien wij een deel van de activiteiten hebben overgenomen van een andere vestiging van Howden, is het nog niet zeker hoe mijn afdeling zich ontwikkelt. Daarom houden we een flexibele schil aan, waarvoor we een beroep doen op vijf, zes ingenieursbureaus. Ik maak overigens geen verschil tussen medewerkers: projectmatig en vast zijn voor mij hetzelfde.”

Waarin onderscheidt Wepro zich?

“Vergeleken met andere ingenieursbureaus is er meer contact. Zo spreekt projectcoördinator Tom Godschalk regelmatig met Jeffrey Veldhuis, die hier sinds mei 2018 werkt. Daardoor blijft Tom goed op de hoogte en kan Jeffrey zich verder ontwikkelen. Wepro doet moeite voor Jeffrey, geeft hem aandacht. Dat zorgt voor vertrouwen. Daar ben ik weer bij gebaat, want voor mij is het prettig als medewerkers goed functioneren. Verder vind ik dat Tom prima geïnformeerd is. Daardoor speelt hij kort op de bal en kan hij snel schakelen als wij extra capaciteit nodig hebben.”

Hoe bevalt de samenwerking met Jeffrey?

“Ontzettend goed, ik ben erg tevreden over hem. Wij hebben een ERP-systeem dat niet zo gebruikelijk is, maar daar was hij snel in thuis. Hij heeft de drang om beter te willen worden. Als hij een vraag heeft, gaat hij zelf op zoek naar antwoorden. Hij is niet verlegen en toont initiatief, maar toetst ook aan collega’s of hij op de goede weg zit. Hij past als persoon heel goed in het team. Ik verwacht dat hij heel 2019 kan blijven.”

Terug naar de vorige pagina

Interessante projecten
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales

Alfa-Tech is opgericht in 1994 en is een echt familiebedrijf. De core business van het bedrijf ligt bij het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales. Dit doen zij in nauwe samenwerking samen met Machinefabriek Diepemaat en Metaalfabriek Diepemaat, waar Alfa-Tech onderdeel van is. Machinefabriek Diepemaat is gespecialiseerd in groot draai- en freeswerk en Metaalfabriek Diepemaat is gespecialiseerd in het vervaardigen van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen.

Share
Convergence & Wepro: een natuurlijke samenwerking
Convergence & Wepro: een natuurlijke samenwerking

Convergence is in 2010 opgericht als een spin-of bedrijf van de Universiteit Twente. Het bedrijf maakt klantspecifieke meet- en regelapparatuur, ook wel flow apparatuur. Daarnaast heeft Convergence vorig jaar het bedrijf Dovideq overgenomen. Dovideq is gespecialiseerd in apparatuur om endoscopen mee te testen, waaronder de Light Control. Wepro collega Wouter Pool werkt aan een project bij Dovideq. Erwin Quak is manager operations bij Convergence Industry en ons aanspreekpunt.

Share
SVgroup engineering in de agrarische sector
SVgroup engineering in de agrarische sector!

De SVgroup is in 2019 ontstaan uit een fusie tussen Schuitemaker en Veenhuis. Het zijn beide internationaal gerenommeerde merken in de agrarische sector. Daar waar Schuitemaker erg sterk is in het ontwikkelen van oplossingen voor de segmenten voeren en voederwinning, is Veenhuis een voorloper op het gebied van organische mestaanwending. Daarnaast biedt Schuitemaker voor de Nederlandse markt winterdienstoplossingen voor de gladheidsbestrijding. Wepro collega’s Sven de Haan en David Pijnenburg werken aan diverse projecten bij de SVgroup. Aanspreekpunt is Mark Hoving, Manager R&D bij de SVgroup.

Share