Howden Thomassen Compressors

Businesscase: Howden Thomassen Compressors

Opdrachtgever 
Howden Thomassen Compressors uit Rheden
Markten 
Olie- en gasindustrie, chemische industrie
Expertise 
Engineering en Implementatie van innovatieve zuiger- en membraancompressoren
Medewerkers 
210 medewerkers, van wie 50 flexibel
Ondersteuning Wepro 
Mechanical engineer

Elke compressor die Howden Thomassen Compressors levert is maatwerk. Luisteren naar de klant én continue verbetering zijn belangrijke waarden van het bedrijf, dat al meer dan 110 jaar bestaat. Van Wepro en zijn engineers verwacht Ben Janssen diezelfde houding. Die verwachting wordt zeker waargemaakt.

 

 

 

 

 

 

Ben Janssen, Team Leader Design Compressors

‘In aandacht geven is Wepro onderscheidend’

Kunt u iets meer over uw bedrijf vertellen?

“Thomassen is in 1906 als machinefabriek opgericht. Het bedrijf is sinds 2010 in handen van Howden. Wij hebben een R&D-afdeling waar engineers innovatieve compressoren ontwikkelen. De engineers op mijn afdeling – de tekenkamer – zorgen dat deze volledig worden ingepast in het productieproces van de klant. Het gaat om zuigercompressoren voor onder meer de olie- en gasindustrie, maar sinds kort ook membraancompressoren. Die laatste zijn onder meer geschikt voor het comprimeren van waterstof voor de ‘fuel cell’ markt. Dat biedt ons kansen. Er is namelijk een duurzame energietransitie gaande. Waterstof is een interessante, schone energiebron.”

Waarom schakelt u een ingenieursbureau in?

“Op mijn afdeling werken elf mensen, van wie zeven flexibel. Aangezien wij een deel van de activiteiten hebben overgenomen van een andere vestiging van Howden, is het nog niet zeker hoe mijn afdeling zich ontwikkelt. Daarom houden we een flexibele schil aan, waarvoor we een beroep doen op vijf, zes ingenieursbureaus. Ik maak overigens geen verschil tussen medewerkers: projectmatig en vast zijn voor mij hetzelfde.”

Waarin onderscheidt Wepro zich?

“Vergeleken met andere ingenieursbureaus is er meer contact. Zo spreekt projectcoördinator Tom Godschalk regelmatig met Jeffrey Veldhuis, die hier sinds mei 2018 werkt. Daardoor blijft Tom goed op de hoogte en kan Jeffrey zich verder ontwikkelen. Wepro doet moeite voor Jeffrey, geeft hem aandacht. Dat zorgt voor vertrouwen. Daar ben ik weer bij gebaat, want voor mij is het prettig als medewerkers goed functioneren. Verder vind ik dat Tom prima geïnformeerd is. Daardoor speelt hij kort op de bal en kan hij snel schakelen als wij extra capaciteit nodig hebben.”

Hoe bevalt de samenwerking met Jeffrey?

“Ontzettend goed, ik ben erg tevreden over hem. Wij hebben een ERP-systeem dat niet zo gebruikelijk is, maar daar was hij snel in thuis. Hij heeft de drang om beter te willen worden. Als hij een vraag heeft, gaat hij zelf op zoek naar antwoorden. Hij is niet verlegen en toont initiatief, maar toetst ook aan collega’s of hij op de goede weg zit. Hij past als persoon heel goed in het team. Ik verwacht dat hij heel 2019 kan blijven.”

Terug naar de vorige pagina

Interessante projecten
Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht
Wepro werkt mee aan de ontwikkeling van het innovatieve Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht

Project bij opdrachtgever Thales aan de ontwikkeling van het nieuwe, innovatieve mobiele Multi Mission Radar-systeem voor de Koninklijke Landmacht.

Share
Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden
Engineering en ontwikkeling van simulatoren bij Cruden

Sinds een aantal maanden is Wepro met Cruden als partner een prachtige samenwerking rijker. Cruden is marktleider op het gebied van simulatoren in de Automotive & Marine. De simulatoren zijn een totaaloplossing voor de klant; simulatoren die op maat ontwikkeld worden

Share
Realisatie derde kolk Prinses Beatrixsluis en renovatie Kolken
Realisatie derde kolk Prinses Beatrixsluis en renovatie Kolken

Om meer grote schepen de Prinses Beatrixsluis te laten passeren, werkt Rijkswaterstaat op dit moment aan de realisatie van een zogenaamde derde kolk aan de oostelijke zijde van de Prinses Beatrixsluis. Deze extra kolk heeft als doel de doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer te bevorderen. Daarnaast worden de reeds bestaande kolken 1 en 2 onderworpen aan een renovatie.

Share