Samen werken aan waterbeheersing in Nieuwegein

Projectcollega’s Sander van Duffelen en Danny Sangers werken via Wepro samen bij Agidens aan het deursysteem van de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal bij Nieuwegein. Sander werkt als software engineer en Danny als hardware engineer. Wij zochten hen op hun werkplek op en vroegen naar hun ervaringen op dit project en naar hun bevindingen bij Wepro.

Danny is hardware engineer en is al bijna een jaar aan het werk bij Wepro. Voordat hij in maart 2017 bij Wepro begon, werkte hij bij een installateur in Montfoort. Hij begon daar als hulpmonteur en werkte zich op tot zelfstandig installateur, werkvoorbereider, hardware engineer en projectleider. Na vijftien jaar begon het bij Danny te kriebelen en vond hij het tijd voor wat anders in een andere omgeving. Werken in de infrastructuur had zijn interesse gewekt.

Mooie projecten en wederzijdse klik
Hij onderzocht via Google nieuwe mogelijkheden en kwam zo op de website van Wepro terecht. De projecten die hij daar zag, spraken hem aan en dus stuurde hij een sollicitatie met cv. De projectcoördinator Martijn van Wepro reageerde snel en nodigde Danny direct uit voor een gesprek. Er was een wederzijdse klik en Danny had een positieve indruk. Hij vond de aanpak van Wepro zeer aantrekkelijk. Wepro stelt de potentiële collega centraal en creëert vervolgens kansen bij opdrachtgevers die daar bij aansluiten. Nadat hij de arbeidsovereenkomst had getekend, ging Martijn vervolgens op zoek naar een passend project.

Danny begon zijn eerste project bij Modderkolk in Wijchen, waarna hij startte op het project bij Agidens.

Projectwerk als onderdeel van je ambities
Danny ziet het als taak van Wepro om gedurende de carrière opdrachten te vinden die passen bij de ambitie en omstandigheden van de projectcollega. “De collega is leidend! Het is aan de projectcoördinator om dit proces te begeleiden, zowel naar de opdrachtgever als naar de projectcollega”.

Wat Danny zo mooi vindt aan het werken bij Agidens is de complexiteit van het project en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Hij kreeg te maken met nieuwe systemen waar hij nog nooit mee in aanraking was geweest. Omdat hij nog helemaal niet bekend was met infra, was het afwachten hoe hij de materie zou oppakken. Dat lukte snel.

Van voedselveiligheid naar waterveiligheid
Agidens stelt andere eisen aan hem als hardware engineer. Voorheen werkte hij vooral aan projecten binnen een fabriekssituatie, hier bij Agidens werkt hij aan projecten die zich vooral buiten afspelen. Werkte hij eerst aan voedselveiligheid, nu werkt hij aan veiligheid op watermanagementniveau en werkt hij met andere componenten. Hij hoefde niet alles opnieuw te leren, maar moest wel zijn kennis uitbreiden. Tot op heden heeft hij veel geleerd. Hij krijgt genoeg ondersteuning en tijd van Agidens om zich in hun systemen en organisatie te verdiepen en hoe de lijnen lopen.

In andere keukens kijken
Sander zat in de machinebouw en heeft dertien jaar bij de NKM Noell Special Cranes gewerkt. Hij was er project engineer en verzorgde alles van A tot Z, van hardware tot software tot inbedrijfstellen. Sander oriënteerde zich op de arbeidsmarkt, omdat hij kortere reistijden wenst. Hij paste zijn LinkedIn-profiel aan en dat werd opgemerkt door Martijn die hem benaderde en vertelde dat Wepro altijd op zoek is naar mensen zoals Sander. Na enkele gesprekken met Martijn werd hij enthousiast. Hij vond het een uitdaging om de mogelijkheid te hebben om bij diverse bedrijven in de keuken te kunnen kijken.  Zijn afweging was: “Kies ik op safe en blijf ik hier tot het eind van mijn loopbaan of ga ik een nieuwe uitdaging aan?” Sander koos voor het laatste en tekende bij Wepro waar hij op 1 november 2017 is begonnen.

Afwisselende taken

Zijn eerste project voor Wepro was bij GEA de Klokslag in Bolsward en sinds 2 januari 2018 werkt hij bij Agidens. Voor het project van Agidens werkt hij wisselend in Antwerpen en Nieuwegein. Hij vindt de afstand minder bezwaarlijk, omdat het plezier in het project erg veel vergoedt. “Ik schrijf de non-safe PLC software voor het deursysteem van sluis 3. Dit is de beweging voor het openen en sluiten van de vier deuren inclusief het nivelleersysteem in de deur. In de deur zitten vijf kleppen die zorgen voor het gelijkmaken van het waterniveau aan beide kanten van de deur, als voorwaarde om de deur te kunnen openen. Daarna houd ik mij bezig met het testen en inbedrijfstellen van de vier deursystemen op de bouwlokatie. ” De complexiteit van het project maakt het werken zeer interessant.

Halverwege het project
Danny en Sander zijn op de helft van het project. In maart wordt in België begonnen met het testen van de panelen van de sluisdeuren en in juni/juli zijn de eerste sluisdeuren op locatie in Nieuwegein. Er zijn veel interne en externe partijen betrokken bij dit grote project, zoals Rijkswaterstaat.

Samenwerking met Wepro
De communicatie met Wepro in de persoon van Martijn is goed. Danny ervaart de korte lijnen als prettig en het contact komt van beide kanten. De contacten zijn bovendien op voet van gelijkwaardigheid.

Daarnaast organiseert Wepro regelmatig Vakgroep Overleggen voor haar teams. Het boeiende hiervan vindt Danny dat je collega’s tegenkomt. Wel spreekt hij de wens uit deze nog meer op vakinhoudelijk niveau te brengen.

Screening vooraf
Danny en Sander geven als tip aan om vooral in het begin van een project vaak te toetsen hoe de medewerkers ‘erin zitten’. Hoe zijn zij gewend te werken en hoe wordt er gewerkt op de opdracht waar zij aan de slag gaan? Ook al moeten projectmedewerkers kunnen schakelen en flexibel zijn, toch is het handig om vooraf te  bekijken wat voor type medewerkers er aan het project werken en hoe de samenstelling van het projectteam eruit ziet. Wepro zou daarin een rol kunnen spelen door in die fase te vragen naar de cultuur en de organisatie en zo het afbreukrisico van medewerkers te beperken.

Het is dan ook goed nieuws dat Wepro aan de slag gaat met een talentscan. Een programma waarmee talenten van medewerkers worden (h)erkend en de vorming van goed functionerende teams wordt gestimuleerd.

 

Terug naar de vorige pagina

Interessante projecten
Conrad Stanen

Conrad Stanen is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Het bedrijf ontwerpt en produceert klant specifieke verticale grondboorinstallaties en installaties. Daarnaast verzorgt Conrad Stanen ook het onderhoud en service van de machines.

Share
Nefit industrial
Nefit Industrial

Nefit Industrial is al ruim 70 jaar een industriële leverancier van serie-gietwerk in wit smeedbaar gietijzer. Door de jarenlange ervaring hebben zij zich ontwikkeld tot een vooraanstaande, hightech producent in de Europese markt.

Share
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales
Alfa-Tech: Het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales

Alfa-Tech is opgericht in 1994 en is een echt familiebedrijf. De core business van het bedrijf ligt bij het ontwerpen en bouwen van asfaltcentrales. Dit doen zij in nauwe samenwerking samen met Machinefabriek Diepemaat en Metaalfabriek Diepemaat, waar Alfa-Tech onderdeel van is. Machinefabriek Diepemaat is gespecialiseerd in groot draai- en freeswerk en Metaalfabriek Diepemaat is gespecialiseerd in het vervaardigen van zware frames, fundatieplaten, tank- en apparatenbouw en machinedelen.

Share