Álvaro| Hardware Test Engineer

Álvaro Espinosa Baeza (28 jaar) wordt sinds oktober 2018 op een project ingezet bij Nedap te Groenlo. Toen hij vorig jaar zijn bachelor Electronic Information Engineering in Enschede afrondde, bood Wepro precies wat hij zocht.

Aan het wisselvallige weer en de Hollandse stamppot is Álvaro inmiddels gewend. Hoewel hij wist dat hij zijn familie erg zou missen, greep hij 5 jaar geleden de kans om aan via het internationale uitwisselingsprogramma Erasmus in Nederland verder te studeren. Hij volgde zijn bachelor bij de Saxion University of Applied Sciences in Enschede. Na het behalen van zijn diploma was het logisch om te blijven, zo vertelt Álvaro in het Engels. “In elk geval drie tot vijf jaar, want in Nederland zijn zoveel bedrijven waar ik ervaring op kan doen in mijn vakgebied. In Spanje zijn de mogelijkheden beperkter.”

Verder ontwikkelen

Via een presentatie bij Saxion University had hij eerder kennis gemaakt met Wepro. Hij mailde projectcoördinator Thomas Hietbrink, die hem uitnodigde voor een sollicitatiegesprek. Al snel kwamen zijn tot een overeenstemming. Veelzijdigheid is de eerste plus van dit ingenieursbureau, meent Álvaro. “Ik weet nog niet waarin ik me verder wil specialiseren. Wordt het software, hardware, testen of projectmanagement? Bij Wepro kan ik verschillende projecten doen met diverse looptijden. Zo kan ik ervaring opdoen en me verder ontwikkelen in de praktijk.”

Betrokkenheid

De tweede plus is de grote betrokkenheid die Álvaro ervaart bij Wepro. “Met mijn projectcoördinator Thomas is het contact prettig en ontspannen. We bellen regelmatig en ontmoeten elkaar elke vier weken. Thomas denkt mee over wat ik professioneel over twee of drie jaar wil bereiken. Hij luistert naar mijn overwegingen en bekommert zich over mijn ontwikkeling als engineer. Hij stelt mij centraal en doet niet alleen wat Wepro het beste uit komt.”

Testengineer

Álvaro’s eerste Wepro-opdracht is bij Nedap in Groenlo, waar hij sinds oktober 2018 is gestationeerd. Het bevalt hem daar uitstekend. “Ik ben testengineer bij het test- en measurementteam van de businessunit Lifestock Management. Mijn taak is de testsoftware te ontwerpen voor de printplaten – PCB’s – die fabrikanten in producten verwerken. Dit is een onderdeel van kwaliteitsmanagement. Alle documenten zijn in het Engels, dus dat komt goed uit.”

Nederlandse cursus

Toch verdiept hij zich in de Nederlandse taal dankzij Wepro. “Elke week volg ik een Nederlandse cursus. Omdat ik hier een paar jaar wil blijven, vind ik het belangrijk om de taal te leren. Collega’s hoeven dan niet telkens naar Engels te switchen als ik erbij ben.”

Dat Wepro in hem investeert, ervaart hij als bijzonder positief. “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de Wepro-familie. Ik zie ernaar uit veel van mijn collega’s te ontmoeten op het personeelsuitje met lasergamen in april.”