Brecht| Werkvoorbereider

 

Brecht Houtman (24) is in februari 2021 begonnen als werkvoorbereider bij Wepro. Brecht voert een stadsverwarmingsproject uit bij een van onze opdrachtgevers.

Brecht heeft de HBO studie Industrieel Product Ontwerp gevolgd (ook wel IPO). Bij deze studie wordt er aandacht besteed aan de technische ontwikkeling van een product en wordt er uitgebreid stilgestaan bij de creatieve kant van de productontwikkeling. Tijdens zijn studie kwam Brecht erachter dat hij de technische kant veel leuker en uitdagender vindt dan de creatieve kant.

Brecht is in september 2020 afgestudeerd. “Ik heb eerst enige tijd genomen om na te denken over wat ik nou precies wil. Met mijn diploma ligt een job als ontwerper voor de hand, echter ik was daar zelf nog niet helemaal uit. Ik vroeg me af of de creatieve kant wel voldoende gekoppeld kan worden aan het technische aspect. Het was ook de periode waarin ik in contact kwam met de projectcoördinator van Wepro. Hij gaf aan dat ik niet zozeer hoef te kiezen. Daarmee was mijn volledige aandacht direct getrokken”.

Wepro geeft haar collega’s alle ruimte om via projectmatige inzet letterlijk in de praktijk te ontdekken waar passie en ambitie het best tot zijn recht komt. “Zo besprak ik met mijn projectcoördinator diverse opties binnen de discipline Installatietechniek. Wanneer blijkt dat dit niet helemaal bij mij past, is er geen man over boord. Omdat Wepro actief is binnen verschillende vakgebieden, zijn er vervolgens nog legio mogelijkheden om te ontdekken wat mij het beste past”.

Op dit moment werkt Brecht aan een project waarbij de restwarmte wordt opgevangen en gebruikt voor stadsverwarming. De restwarmte heeft een hoge temperatuur en wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen.  In zijn rol als werkvoorbereider bij Wepro heeft Brecht contact met klanten, calculeert hij offertes en bestelt hij de benodigde materialen. “Ik zorg er dus voor dat de installateurs aan het werk kunnen. Wat mij in dit project vooral aanspreekt, zijn de sociale contacten die ik heb, de variatie die het project mij biedt en daarnaast krijgt ik alle ruimte om mijn technische kennis te vergroten”.

Naast vaktechnische ontwikkeling  vindt Brecht zijn persoonlijke ontwikkeling ook belangrijk. “Het feit dat Wepro persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan, spreekt mij ook enorm aan. Zo heb ik een talentenscan gedaan waar ik veel aan heb in de praktijk. Het geeft mij inzicht wie ik ben en waar mijn ontwikkelpotentieel ligt. Samen met mijn projectcoördinator kijk ik nu naar welk ontwikkelprogramma goed bij mij past. Het is erg prettig om dit soort onderwerpen te kunnen bespreken op zoek naar mijn talenten en passie.”