Marlies | Projectcoördinator Werktuigbouwkunde

 

Marlies, is 28 jaar en woont in Zuidwolde. In haar vrije tijd speelt ze volleybal, gaat ze naar de sportschool en reist ze graag.

Marlies besloot na de middelbare school haar eerste werkervaring op te doen bij een callcenter. Hier ontdekte ze dat ze niet gelukkig werd van de werkzaamheden die ze daar uitvoerde. Wat ze tijdens haar eerste baan wel erg leuk vond was het uitvoeren van verschillende werkzaamheden.

Ik wilde me graag blijven ontwikkelen

Marlies zette haar carrière voort bij een schadeherstelbedrijf in Hardenberg; in een mannenwereld, waar zij de enige dame was. Na vijf jaar met veel plezier daar te hebben gewerkt kreeg ze het gevoel dat ze uitontwikkeld was. ‘Er was geen functie meer boven mij en ik voelde dat ik uitgeleerd was. De uitdaging was eraf.’ Dus besloot ze te gaan kijken naar andere beroepen of werkzaamheden die bij haar zouden passen. En zogezegd, zo gedaan, Marlies kwam terecht bij een uitzendbureau die voornamelijk bemiddelde in technisch uitvoerende functies. Na enige tijd merkte Marlies dat ze meer wilde én kon. Ze miste vooral de diepgang met de uitzendkrachten. Ze was vastbesloten dat dit aspect in haar volgende uitdaging aanwezig moest zijn! Het liefst in een technische omgeving of in een mannenwereld.

Omdat Marlies al eerder was benaderd voor de functie projectcoördinator door Wepro en haar dit gesprek goed was bevallen, benaderde ze zelf Wepro met de vraag of de positie nog open was. Dat was het geval en zo werden de contacten weer opgepakt wat resulteerde in een dienstverband bij Wepro. ‘De doorslag om bij Wepro te starten, was naast de visie over de invulling van goed werkgeverschap de stimulering om mijzelf verder te ontwikkelen. Daarbij doel ik dan niet alleen op de functie maar ook op de ontwikkeling van mijzelf als persoon.’

De veelzijdigheid van de functie  projectcoördinator spreekt mij enorm aan

“Allereerst heb ik mij verdiept in de werkzaamheden en achtergronden van onze technische collega’s. Door vooral met collega’s in gesprek te gaan en af en toe meekijken wat ze nu precies doen. Intussen heb ik een duidelijk beeld gekregen en weet ik waar de aansluiting ligt met onze projecten en opdrachtgevers”.

Inmiddels is Marlies ruim een jaar onderdeel van de Wepro organisatie en heeft Marlies haar weg helemaal gevonden. Haar werk als projectcoördinator is veelzijdig, precies zoals ze wenste; aan de ene kant is ze de partner voor de opdrachtgever, aan de andere kant is zij verantwoordelijk voor haar collega’s en voert ze regelmatig werkgeverschap gesprekken. Zo bespreekt Marlies de persoonlijke ontwikkeling met haar collega’s. ‘Welke ambities heeft iemand? Hoe kan ik daarin meedenken of mee helpen’. Marlies vindt het opbouwen van een duurzame relatie met zowel opdrachtgevers als collega’s zeer belangrijk. ‘Je leert elkaar dan beter kennen. Doordat je elkaar beter kent, kan je elkaar ook beter ondersteunen.’

Geen dag is hetzelfde, elke situatie is uniek

‘Kortom, de rol als projectcoördinator is voor mij uitermate geschikt gebleken.  De diversiteit in de werkzaamheden is aan de orde van de dag. Geen dag is hetzelfde, geen collega is hetzelfde en geen opdrachtgever is hetzelfde. Omdat iedereen zo verschillend is, leer ik ook heel veel van andere mensen.’ Marlies vindt bij Wepro wel de diepgang met haar projectcollega’s, die ze bij het uitzendbureau zo miste. ‘Een mooi voorbeeld ter illustratie; een aantal projectcollega’s ontwikkelt zich via de specifieke Wepro programma’s op het gebied van soft skills en daarin zie je heel goed welke stappen iemand maakt op persoonlijk gebied. Dit geeft mij veel energie en een goed gevoel’.

Er liggen prima mogelijkheden voor vrouwen in de techniek

Marlies is één van de zes (!) vrouwen die bij Wepro in de vestigingen werkt en de enige dame in haar functie als Project Coördinator. Op een populatie van meer dan 300 collega’s. ‘Dat er zo weinig vrouwen in de techniek werken, snap ik eigenlijk niet zo goed. De techniek is zo breed en voor iedereen. Ik denk dat er veel meer vrouwen in de techniek kunnen werken, dat is ook goed voor de balans binnen een bedrijf.’ Marlies geeft als tip om, zeker in een functie als die van haar, het gewoon te doen en de vooroordelen daarin niet serieus te nemen. Je moet het gewoon zelf ondervinden en ik durf te stellen dat je een geheel ander beeld krijgt.

Mocht je benieuwd zijn hoe het is om te werken als projectcoördinator bij een technisch bedrijf en zou je graag een dag mee willen kijken? Neem dan gerust contact op met Marlies!

E-mail: mvgoor@wepro.nl