Martijn| Mechanical Engineer

The sky is the limit!

Sinds twee jaar werkt Martijn als Mechanical Engineer bij Wepro. Hij heeft inmiddels al heel wat ervaring opgedaan binnen zijn project bij Thales. Maar ook door zijn actieve deelname aan de Wepro Academy én zijn bijzondere hobby gaat Martijn skyhigh!

“Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeeropdracht, ben ik in contact gekomen met Wepro. Ondanks het feit dat er binnen Wepro geen opdracht beschikbaar was, hebben ze me toen wel geholpen met zoeken. Sindsdien is het contact altijd gebleven en zo ben ik na mijn studie uiteindelijk bij Wepro terecht gekomen. Vooral het projectmatig werken leek me erg interessant: ik wist namelijk nog niet precies in welk vakgebied ik me verder wilde ontwikkelen. Het werken binnen diverse projecten leek me een mooie kans om te kunnen proeven aan verschillende disciplines. Een andere reden om te kiezen voor Wepro, waren de fijne gesprekken met mijn project coördinator. Dit klikte direct en we hebben inmiddels een goede, persoonlijke band gekregen. Ik heb echt het gevoel dat we samen werken aan mijn toekomst en dat voelt heel goed!”

Project Thales
“Op dit moment ben ik ingezet als Mechanical Engineer bij Thales. Het begon met het bieden van algemene ondersteuning op de afdeling Engineering, maar na een tijdje kon ik meer de diepte in. Zo mocht ik meewerken aan een module met printplaten voor een nieuwe radar. Hier mag ik niet te veel over zeggen, want bij Thales geldt op veel projecten een strikte geheimhouding. Maar kort samengevat werk ik hier aan de ontwikkeling van de mechanica inzake de printplaten. Denk hierbij aan sterkteberekening, warmteoverdracht en EMC-afdichting. Dit project geeft me een uniek kijkje achter de schermen en het werk is heel divers. Erg interessant dus!”

Projectmanagement
“Het project bij Thales is ook nog eens ontzettend leerzaam. Niet alleen op de inhoud, maar ook omdat je nu écht leert hoe projectmatig werken in de praktijk werkt. Vooral over projectmanagement heb ik veel geleerd. Het is soms best ingewikkeld om te zorgen dat het contact met andere engineers goed verloopt, je andere vakgebieden ook aangehaakt houdt, de planning blijft kloppen en het budget bewaakt wordt. Het afstemmen tussen al deze disciplines is best een uitdaging; iedereen heeft andere eisen en taken, waar uiteindelijk een perfect eindproduct uit moet rollen.”

Wepro Academy
“Het is heel fijn dat je je bij Wepro ook na je studie kunt blijven ontwikkelen via de Wepro Academy. Ik heb hier al veel aan gehad! Het begon met een training op het gebied van PLC. Iets wat niet standaard in de Academy beschikbaar was, maar in overleg met mijn projectcoördinator heeft de Academy dit  wel specifiek voor mij geregeld. Heel fijn dat die flexibiliteit er is! Vervolgens heb ik me ook nog verdiept in het functioneel toepassen van materialen en heb ik de training Vorm en Plaatstoleranties gevolgd. Dit heeft me belangrijke handvatten gegeven: een brede basiskennis waar ik altijd op terug kan vallen. De Wepro Academy zorgt voor extra kennis, het onderbreekt je standaard werkweek én je leert andere Wepro-collega’s kennen.” 

Vrije tijd
“Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan. Daarom ga ik in mijn vrije tijd graag zweefvliegen. Niet echt een alledaagse hobby, maar een echte aanrader! Afhankelijk van het weer ben ik tijdens het seizoen toch wel 2 tot 3 dagen per week met zweefvliegen bezig. Het mooie is dat je ontzettend veel vrijheid hebt. Vanaf de start zit je binnen een paar seconden op 100 km/h en een paar seconden later zit je 400 meter hoog in de lucht. Stel je het mooie uitzicht voor dat je tijdens de start en landing van een vakantievlucht hebt, maar dan gewoon altijd… Prachtig, toch? Vervolgens is het zaak om de thermiek te zoeken en dan: zo lang mogelijk vliegen. Mijn record is een vlucht van maar liefst 3 uur.

Ondanks het feit dat je alleen in het vliegtuig zit, is zweefvliegen voor een groot gedeelte een teamsport. Er moet goed samengewerkt worden voor je éénmaal in de lucht bent. De start is immers essentieel. Skills als vooruitdenken en goed communiceren zijn hierbij, net als in mijn werk, van groot belang. Daarnaast doen we het onderhoud van de vliegtuigen zelf, dus daar komen mijn technische skills goed van pas!”