Nick| Projectleider

Sinds het voorjaar van 2020 woont collega Nick Lentink, Projectleider Installatietechniek in het mooie Neede, gelegen in de Achterhoek. Hier woont hij samen met vriendin Melinde in een kleine, oude boerderij met 1700 m2 grond en 3 paarden en een geadopteerde herder.  

Techniek is al vanuit mijn jeugd met de paplepel ingegoten

Nick is opgegroeid in Deventer en komt naar eigen zeggen uit een “technisch nest”. “Mijn vader werkte bij een bedrijf, dat zich bezighoudt met verkeersregeltechniek, maar ook mijn ooms en neven hebben allen een soortgelijke technische achtergrond. Ik ging in mijn jeugd al met regelmaat mee tijdens storingsdiensten, waar de grondslag ligt voor mijn passie voor techniek”.

Logisch was dan ook zijn middelbare schoolkeuze voor het VMBO, richting techniek. Nick zette zijn studie voort in Apeldoorn en behaalde daar het diploma MTS Middenkader Engineering Elektrotechnische installaties.

Vervolgens ging Nick aan de slag bij zijn voormalig stagebedrijf Pactum. Hier werd hij werkvoorbereider op de kleinschalige afdeling. “Ik was hier verantwoordelijk voor kortdurende projecten binnen bestaande gebouwen, zoals 100 woningen renoveren (van energielabel E naar A++). Hier komt veel bij kijken, denk aan isolatie, ventilatie,  3 dubbel glas en zonnepanelen plaatsen”.

Breed ontwikkelen maakt mij breed inzetbaar

In deze fase kreeg Nick ook de behoefte om zich verder te ontwikkelen. Hij kreeg daarvoor ook alle gelegenheid en ruimte vanuit zijn toenmalige werkgever. Nick besloot om zich in de breedte verder te ontwikkelen en zo maakte hij de keuze voor een avondstudie MTS Werkvoorbereider Werktuigbouwkundige installaties.

Intussen kwam zijn ware liefde op zijn pad. Nick verhuisde naar Noord Holland en ging aan de slag bij Comfort Partners (TBI) in Zwaag. Hij werd projectleider montage-inspecteur, waar hij min of meer betrokken was bij alles het gebied van verwarming van nieuwbouwwoningen. Hier kwam hij erachter dat dit hem minder trekt. “In een bestaande woning moet je veel creatiever te werk gaan dan in een nieuwbouwwoning. Bij nieuwbouw wordt alles al achter de tekentafel uitgedacht en dat heb je bij bestaande gebouwen zeker niet. In bestaande gebouwen is in mijn optiek de uitdaging groter, omdat je vanuit een gegeven situatie moet handelen”.

Wepro toonde oprechte interesse in mij in een ontspannen sfeer

Na enige tijd verliep de samenwerking met zijn collega verre van optimaal en dat was tevens het moment dat de projectcoördinator van Wepro hem benaderde. “Wat mij daar het meest van is bij gebleven, is de persoonlijke aandacht en interesse die er voor mij was. Er werd goed geluisterd naar mijn situatie, er werd interesse getoond in mij als persoon en dat alles in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Dat sprak mij aan en dus besloot ik om met Wepro aan tafel te gaan. Aan de hand van een heldere presentatie werd mij verteld wie Wepro is, hoe Wepro werkt en wat Wepro specifiek voor mij kan betekenen. Dat voelde goed, sloot aan bij mijn ambities en dus trad ik in 2017 in dienst”.

Vervolgens werd er een eerste project gezocht voor Nick. “Al snel had ik twee projectopties, namelijk bij het WTC gebouw in Amsterdam en op Schiphol. Het project op Schiphol was kortdurend, kleinschalig en bovendien op het gebied van zowel Elektrotechniek als Werktuigbouw. De andere optie (WTC) betrof een nieuwbouwproject, dus was op grond van eerdere ervaringen mijn beslissing snel gemaakt”.

Schiphol is fantastisch en er is van alles in ontwikkeling

Op een bepaald moment liep het project Schiphol teneinde, maar het werken op Schiphol beviel Nick dermate goed dat hij persé in deze omgeving ingezet wilde blijven.  “Op Schiphol gebeurt heel veel en zo kwam ik in gesprek met een locatiemanager van de BAM. Hij had diverse projectopties voor mij. Omdat Wepro met veel meer opdrachtgevers samenwerkt, was het contact snel gelegd en was een vervolgproject via de BAM snel een feit”.

Nick werd ingezet in de werkvoorbereiding op de afdeling modificaties (E, W en bouw), een multidisciplinaire afdeling. Hier heeft hij zich verder ontwikkeld naar de projectleiding van een klein project. Wat vervolgens uitgroeide tot een grootschalig project, waardoor mede door de inbreng van Nick het team van Wepro op Schiphol verder kon uitbreiden. Tot de dag van vandaag bevalt het Nick nog steeds in de dynamische omgeving van Schiphol. “Het mooie aan dit project is de mate van vrijheid die ik krijg. Bovendien zijn het stuk voor stuk 24/7 projecten, dus ik kan mijn uren op elk moment van de dag plannen. Met enige regelmaat ben ik ook in de nacht te vinden op Schiphol. Het is als projectleider goed dat je alle facetten van een project kent en meekrijgt”.

Kijkend naar de toekomst verwacht Nick nog enige tijd betrokken te blijven bij Schiphol projecten. Nick ervaart deze omgeving als leerzaam, dynamisch maar ook intensief en hectisch. “Schiphol is zoals bekend een hotspot in Nederland. Daar hoort ook een strenge beveiliging bij. Waar iets in een normale, rustige situatie soms binnen een paar dagen geregeld wordt, kan dit hier soms weken zo niet maanden duren. Dat is af en toe wel frustrerend. Intussen weet ik steeds beter de weg en lukt het mij steeds meer om zaken te versnellen. Dit geeft ook wel weer een stuk voldoening”.

Op de langere termijn ziet Nick een rol als adviseur/consultant als mogelijke optie. “Ook het werk van de projectcoördinator binnen Wepro sluit ik zeker niet uit als één van mijn volgende stappen. Dingen voor elkaar krijgen, creatief zijn en oplossingsgericht bezig zijn, zijn aspecten die mij zeker liggen”.

Wepro voelt als een familiebedrijf, laagdrempelig en informeel

Nick is gestart met zijn opleiding Prince2 en wil daarna ook graag deelnemen aan de softskill programma’s van Wepro. “De talentenscan binnen Wepro, gaf mij al veel handvatten hoe ik ben en hoe ik het beste kan omgaan met anderen. Ik zie de vervolgprogramma’s dan ook als waardevol om mezelf als persoon ook nog verder te ontwikkelen”.

Ook de vakgroepoverleggen met naaste technische collega’s zijn waardetoevoegend. “We delen kennis, horen van elkaar waar collega’s mee bezig zijn, waar ze tegenaan lopen en we geven elkaar ook tips. Daarin voelt Wepro als een familiebedrijf, laagdrempelig, wars van hierarchie. Iedereen is aanspreekbaar en je kunt bovendien ook alles bespreekbaar maken”.

In zijn vrije tijd klust Nick graag. De woning die hij in 2020 heeft gekocht, is maar liefst 112 jaar oud. De laatste 40 jaar is er bovendien niks meer aan gedaan. In etappes vernieuwt Nick vrijwel het hele gebouw. Een mooie vrijetijdsbesteding, waarin je ook letterlijk de vooruitgang ziet.

Daarnaast is Nick sportschutter en fotografeert hij voor goede doelen. Één keer per jaar organiseren we een onvergetelijke dag voor ernstig zieke kinderen. Ik leg die momenten vast zodat ouders en de kinderen een mooie herinnering hebben aan deze dag. Dit geeft mij een goed gevoel en ik zie en voel hoe enorm dit gewaardeerd wordt”