Tom| Projectcoördinator

Hij werkte jarenlang als intercedent Techniek voordat hij de overstap naar Wepro maakte. Een logische carrièrestap, vindt Tom (42 jaar). “Vooral de diepgang in de functie van projectcoördinator spreekt mij aan. Je bent coach van een team én commercieel verantwoordelijk voor opdrachtgevers. Aan beide kanten bouw je aan langdurige relaties.”

Na zijn technische mts-opleiding nam Tom een pauze voordat hij aan de hts zou beginnen. Een LOI-cursus personeel en arbeid zette hem op een heel ander spoor: Human Resources. “Mijn alfa-kant werd getriggerd. Ik kwam erachter dat ik het leuk vind om mensen te coachen en verder te helpen. Ook organisatieontwikkeling sprak me aan. Daarom koos ik niet voor de hts, maar voor de hbo-opleiding Personeel & Organisatie.”

Mooie stappen gemaakt

Hij ging na zijn studie aan het werk als personeelsfunctionaris bij de GGD, maar zocht na enkele jaren meer commerciële uitdaging. De stap naar de uitzendbranche was daarom een logische. Meer dan tien jaar werkte hij in verschillende functies bij Vedior, Tempo Team en Otter-Westelaken, allemaal onderdeel van de Randstad Groep. “Ik heb mooie stappen kunnen maken. Mijn eerste functie was intercedent in de productie en techniek, mijn laatste senior consultant Techniek.”

Commerciële spel van uitzenden

In de uitzendbranche had Tom een prachtige tijd, maar na ruim een decennium was hij toe aan iets anders. “De Randstad Groep is een geweldige leerschool. In de commerciële rol met klanten is de groep de beste van de wereld. Als intercedent schakel je continu tussen vraag en aanbod. Het begint met de klantvraag, waar je medewerkers bij zoekt. Acht van de tien keer neemt de klant die medewerker over. Het gat dus om snelle actie en relatief vluchtige contacten aan beide kanten. Ik was op het punt aangekomen dat ik naar verdieping zocht met mijn medewerkers gericht op die langetermijnrelatie. Iets wat binnen ons ingenieursbureau het grootste goed is.”

Werkgever in de breedste zin

Die verdieping vond hij bij Wepro. Na goede gesprekken met commercieel directeur Igor Bömer startte hij in maart 2018 op de locatie in Arnhem als senior projectcoördinator werktuigbouwkunde. Het verschil met de uitzendbranche is groot. “De engineers zijn in vaste dienst van Wepro. Hun wensen, groei en ontwikkeling staan centraal. Want je gaat samen een relatie aan voor de langere termijn. Als projectcoördinator ben ik verantwoordelijk voor de opbouw van mijn eigen team. Ik bepaal zelf wie ik aanneem.” Als projectcoördinator fungeert hij als werkgever in de breedste zin van het woord. “Ik houd functionerings- en beoordelingsgesprekken, heb meestal wekelijks contact en ben volwaardig coach van deze gedreven en vakbekwame engineers. Het mooiste is om hun groei en ontwikkeling te zien. Waarbij ik ook als taak heb onze engineers tijdig weer in te zetten op een nieuw project waarin ze het geleerde weer in de praktijk kunnen brengen. Een voorbeeld? Een engineer zag ik in een jaar grote stappen maken, onder meer door de softskillstraining. Dat spreekt de HR-man in mij aan. Die intensieve relatie met mijn collega’s vind ik waardevol.”

Projecten van begin tot eind

Diepgang in relaties ervaart Tom ook aan de kant van de opdrachtgever. “Ik bezoek vaak opdrachtgevers en leer de bedrijven zo goed kennen. Dat is zeker nodig, want als projectcoördinator ben je verantwoordelijk voor het succes van elk project, van begin tot eind. Opdrachtgevers verwachten dit ook van Wepro.” Zijn mts-opleiding is in het contract met opdrachtgevers zeker nuttig. “Een projectcoördinator heeft op zijn minst affiniteit met techniek nodig, maar op dit gebied is er veel bij te leren. Commerciële vaardigheden zijn zeker zo waardevol. Mijn tijd bij de Randstad Groep was in dit opzicht een uitstekende basis.”

Doorgroeien met Wepro

Ambitie om verder te groeien heeft Tom zeker. In de bijna 2 jaar dat hij bij Wepro werkt, heeft hij al een volgende stap gemaakt. Hij is pas teamleider van de projectcoördinatoren geworden voor regio Zuid, waarbij Arnhem en Eindhoven horen. “Dat doe ik als meewerkend voorman, dus ik heb gewoon mijn eigen team en opdrachtgevers. Ik denk ook graag mee over hoe Wepro zich verder kan ontwikkelen. Bovendien investeert Wepro in mij door een extern programma in combinatie met een 360°-feedback, intervisies met onze HR-manager, engineers en andere managers. Dit is zeer waardevol en ik krijg dan ook zeer nuttige tips om me verder te bekwamen.”