Historie Wepro

Het begin

Op 16 maart 1998 is Wepro Engineering B.V. ontstaan. Samen met ingenieursbureau Wernsen Engineering B.V. te Oosterbeek is destijds een start gemaakt met Wepro Engineering B.V.. De naam Wepro is afgeleid van Wernsen Projekt Engineering B.V. In deze fase werden de projecten zowel inhouse als on-site (bij de klant) uitgevoerd.

De disciplines waarbinnen Wepro actief is, zijn dan Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Installatietechniek, Industriële Automatisering en Telecom.

Wepro breidt uit

In 2001 verhuist Wepro van Oosterbeek naar Velp en heeft inmiddels ook een vestiging in Hengelo geopend. Later, in 2004 wordt de      vestiging in Amersfoort geopend.

Na een enorme groei van Wepro in de jaren 2005 en 2006 wordt in 2006 een centraal administratiekantoor te Bennekom geopend.                      Deze ontwikkelt zich tot een centrale backoffice (HR, Finance, ICT) en verhuist in 2009 naar het AGRO Business Park te Wageningen.

Per 1 januari 2010 brengt Wepro haar Telecomactiviteiten onder in een speciaal daarvoor opgerichte vennootschap:                                      Wepro Telecom Services B.V.. Binnen deze entiteit worden specialistische ingenieurs ingezet voor grote telecom-infrastructuurprojecten in Nederland.

In de crisisperiode blijft Wepro koersvast en volhardend. Wepro blijft ondernemen en investeren in mensen (zowel aanname, uitbreiding en ontwikkeling) en er wordt hierop heel bewust niet bezuinigd. Een mooi voorbeeld hiervan is de uitbreiding met de vestiging Meppel en Vlaardingen (2010) en het blijven organiseren van trainingsprogramma’s als Prince 2, E-plan ed. De visie om in moeilijke tijden te blijven investeren in mensen blijkt de juiste keuze; Wepro krijgt de waardering van haar opdrachtgevers en potentiële collega’s en groeit gestaag door.

In 2011 verhuist Wepro haar vestiging Vlaardingen naar Capelle aan den IJssel.

Wepro kiest voor on-site

In 2013 wordt het besluit genomen om volledige focus aan te brengen op de on-site activiteiten bij en ten behoeve van onze opdrachtgevers. De inhouse activiteiten worden uitgefaseerd.

Strategisch plan en kernwaarden

In 2015 lanceert Wepro in haar strategisch plan de huidige kernwaarden “wederkerigheid en commitment” alsmede de pijlers “klantpartnerschap” (ten behoeve van opdrachtgevers) en “werkgeverschap” (ten behoeve van collega’s).

2016 is het jaar waarin de huisstijl en het logo verandert. Het rode W-pro wordt ingeruild voor het blauwe Wepro, zoals wij deze nu kennen.

In 2017 is Wepro structureel door gegroeid naar een organisatie van ruim 350 projecten. Met de wetenschap van de economische groei en het sterk toenemende aanbod van projecten en schaarste aan goed en gekwalificeerd personeel breidt Wepro haar staf uit met een recruitment– en communicatieafdeling.

In februari 2018 heeft Wepro haar aanwezigheid in de markt in Zuid Nederland verder opgeluisterd met de opening van een vestiging in Eindhoven en is ons doel verdere groei en continuïteit.

We zetten verder stevig in op arbeidsmarktcommunicatie en het centrale thema is en blijft ontwikkeling van onze collega’s.

Ga naar

Opdrachtgevers