Roderick| Projectcoördinator

Heb je je ooit afgevraagd wat het betekent om projectcoördinator bij Wepro te zijn?  Om een beter beeld te geven hebben wij afgelopen week één van onze projectcoördinatoren geïnterviewd. Nu een half jaar geleden is onze collega Roderick vanuit Doetinchem (Gelderland) naar het westen van Nederland verhuisd om als projectcoördinator aan het werk te gaan. Hij wilde graag een baan waarbij hij zowel zijn communicatieve vaardigheden en zijn achtergrond in de techniek goed on toepassen.

Daarnaast heeft hij als motto: ”ik wil succesvol worden in het succesvol maken van andere mensen”. Dit sluit namelijk naadloos aan bij het bedrijfsmotto van Wepro: ”Our drive is your succes”. Hieronder lees jij hoe hij het afgelopen half jaar ervaren heeft.

“Als projectcoördinator ben je verantwoordelijk voor een team van engineers. In mijn geval zijn dat allemaal elektrotechnische engineers. Hierbij kan je denken aan industrieel gerichte engineers zoals PLC Softwareprogrammeurs en Hardware Engineers, maar ook steeds vaker elektronica engineers zoals Embedded Software en Hardware Engineers. Het is mijn taak om te zorgen dat deze dames en heren altijd een leuk, passend en uitdagend project uitvoeren waarin ze kunnen groeien in de dingen die ze leuk vinden. Hun persoonlijke groei staat hierin centraal. Om dit goed te kunnen doen moet je sterke partnerschappen met je opdrachtgevers hebben. Niet alleen de sterktes en verbeterpunten van je collega’s kennen, maar ook je klant goed kennen.”

Wat drijft jou in je werk?

“Drijfveren in mijn werk zijn natuurlijk niet alleen de inhoud van het werk. Onze collega’s krijgen veel ondersteuning op het gebied van persoonlijke groei. Voor mijn team is het bieden van deze ondersteuning mijn taak, maar ook ik krijg die ondersteuning. Dat maakt Wepro voor mij een werkgever waar ik veel kan leren. Ik kan dus de zelfde steile leercurve meemaken die mijn technische collega’s ook meemaken. Ook ik krijg cursussen, trainingen en 3 maandelijkse ontwikkelingsgesprekken waar ik uitgedaagd word om naar een doel toe te werken. Dit en het feit dat ik echt toegevoegde waarde heb, maakt dat deze functie bij Wepro goed bij mij past.”

Wat vind jij het leukste aan je werk?

“De persoonlijke band die ik opbouw met mijn collega’s en mijn klanten maakt mijn werk leuk. Daarnaast vind ik het leuk om mijn klanten zo goed mogelijk te helpen. Met de juiste engineer ondersteuning bieden op het gebied van kennis en capaciteit geeft voldoening in je werk. Op die manier voegt onze dienstverlening echt iets toe.”

Wat is op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

“Ik en een netwerk aan het bouwen om mijn engineers altijd aan het werk te kunnen houden. Vooral bedrijven die Embedded Software en Hardware ondersteuning kunnen gebruiken probeer ik op dit moment te bereiken. Deze partnerschappen geven mij de mogelijkheid meer Elektronica Engineers een baan bij Wepro te bieden. Die zou ik erg leuk vinden.”

Wat wil je uiteindelijk bereiken?

“Uiteindelijk wil ik graag een groot team opgebouwd hebben om al mijn klanten goed te kunnen helpen. De balans hierin blijft belangrijk.”

Vacature projectcoördinator

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van het interview en benieuwd of deze rol bij jou past?
Ga naar onze vacature via onderstaande button.